Schoolwerk in coronatijd

Maandag 11 januari 2021

Ook in deze lockdown zijn de leerkrachten en leerlingen van de BWB-school hard aan het werk. We mogen dan wel niet naar school, maar dat betekent niet dat er niks gedaan wordt!

Bijna alle klassen beginnen 's ochtends met een klassikaal videobelmoment. Tijdens dit gesprek wordt bijvoorbeeld het huiswerk van die dag besproken en ook eventuele bijzonderheden worden benoemd. De rest van de dag is er een schema voor instructies door middel van videobellen. Dit kan voor individuele leerlingen zijn, maar ook voor een groepje leerlingen tegelijk. We gebruiken hiervoor het programma Google Meet.

De gehele dag mogen de leerlingen vragen stellen over hun huiswerk. De leerkrachten proberen hier zo snel mogelijk op te reageren. De vragen gaan via de mail of via de chatfunctie van Snappet. Snappet is het programma dat we op onze school gebruiken voor de verwerking van de lessen (denk aan rekenen, taal en spelling). Dit programma gebruiken we al een aantal jaren en de leerlingen zijn er dus al vertrouwd mee.

Het huiswerk van de hele week staat op het zogenaamde taakbriefje. Hier staat per dag op welke dingen er gedaan moeten worden voor de vakken rekenen, taal en spelling. Ook staan er extra opdrachten op voor leerlingen die hun huiswerk van de dag al af hebben (denk hierbij aan knutselopdrachten, themawerken en spelletjes).

Dat we met z'n allen niet naar school mogen is natuurlijk lastig. Toch proberen we er met z'n allen het best van te maken. Onze slogan is niet voor niks: "Samen de toekomst tegemoet!"