Muziekimpuls

Donderdag 14 juni 2018

Vanaf september 2018 zullen wij gaan samenwerken met muziekvereniging Volharding.
Wat dat Volharding samen met meester Jochem gaat doen is muzieklessen aanbieden onder schooltijd. De kinderen maken kennis met de verschillende instrumenten die er in een orkest zijn en ze leren de basis om muziek te kunnen maken.
De leerlingen van groep 5 krijgen een jaar lang onder schooltijd de gelegenheid kennis te maken met een instrument naar keuze (blaasinstrument of slagwerk). Op school wordt er vervolgens geoefend en leerlingen die dat willen kunnen ook thuis verder oefenen.
In de jaren er na is het de bedoeling dat leerlingen, die ervoor kiezen om een instrument te blijven bespelen, in groep 6 t/m 8 hun instrumenten mee naar school nemen zodat die tijdens de muziekles gebruikt kunnen worden. Na schooltijd kunnen ze tevens muziekles blijven volgen.
In groep 1 t/m 4 wordt er vooral gewerkt met kleine instrumenten.
Het verschil met de huidige situatie is dat er een duidelijke opbouw in het programma zit en er wordt door het gebruik van instrumenten op een andere manier lesgegeven.
Naast het aanbod onder schooltijd wordt er ook gezorgd voor een buitenschools aanbod waar de kinderen zich voor kunnen opgeven. Deze muzieklessen zullen iedere maandagmiddag na schooltijd om 14.00 uur plaatsvinden.
In de toekomst is het de bedoeling dat leerlingen die in groep 5 het speciale lesprogramma hebben gevolgd, hun vaardigheden dan verder kunnen ontwikkelen.
Komend schooljaar willen we echter de leerlingen uit groep 6 t/m 8, die ook een muziekinstrument willen leren bespelen, de gelegenheid geven om dit na schooltijd te doen. Ze kunnen zich hier voor opgeven. Voorlopig zijn hier geen kosten aan verbonden. In september zal er in groep 6 t/m 8 meer informatie worden gegeven.