Ann-Marin wint voordrachtswedstrijd

Maandag 6 november 2017

In het Atlas Theater in Emmen was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging “’t Aol’ Volk" elk jaar voor de jeugd organiseert.
Kinderen droegen op het toneel in een bomvolle zaal (300 bezoekers) hun gedichtje in het Drents voor. Er was weer veel keuze in gedichten: bestaande gedichten, maar ook weer een aantal nieuwe zelfgeschreven gedichten, over vissen, een huisdier, oma, de herfst en hobby’s. Soms geschreven vanuit het kind, zoals het gedicht van de winnares.
In dit gedicht werd duidelijk gemaakt dat ze een hekel aan de herfst heeft, omdat ze dan weer sokken aan moet met 'naoties'. Ze liep liever op blote voeten en zo stond ze dan ook op het podium. Ann-Marin Spang uit groep 6 van onze school won de 'Grada Eding-Askesprijs'. Zij kreeg de grote wisselbeker en een geldprijs. Natuurlijk ook een compliment voor de overige deelnemers!