Leerkrachtentoneel

Woensdag 21 november 2018

Op onze school is een oude traditie in ere hersteld: het leerkrachtentoneel. Onder leiding van oud-directeur Jan Geerts hebben een aantal leerkrachten de afgelopen periode het stuk ‘Sneeuwwatje en de zeven Erge’ ingestudeerd. Dinsdag en donderdag was het moment van de uitvoering.

Hier waren de kinderen van groep 5 t/m 8 en hun ouders voor uitgenodigd. Daarnaast waren er ook veel oud-leerkrachten aanwezig. Het werden twee geslaagde en hilarische avonden. Dat laatste omdat men een Sneeuwwatje zag met een lage eigendunk, zeven Erge die verdacht veel op dwergen leken, een pratend paard dat op Mister Ed leek en Prins Klapzoen die gek was op een zwemvlies.
Daarnaast was er een feeks van een stiefmoeder met iets teveel eigendunk en een echtgenoot die wat sullig te werk ging. Kortom, een dol dwaas verhaal met humor! ‘Natuurlijk lijkt het verhaal op `Sneeuwwitje en de zeven dwergen´, aldus één van de leerkrachten. ‘Toch is het onze leuker. De oorspronkelijk verhaallijn is flink door elkaar geschud en aangevuld met de nodige humor.’
Het aanwezige publiek genoot zichtbaar en lag regelmatig dubbel van het lachen.