First Lego League

Woensdag 20 september 2017

In samenwerking met de Nieuwe Veste gaan we meedoen met een technische uitdaging: de First Lego League. De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De challenge voor 2017-2018 is gebaseerd op Hydro Dynamics. Over water dus... Meer informatie over dit project is te vinden op de website http://firstlegoleague.nl/ Er zijn twee teams gemaakt. een team uit de groepen 8 en een team uit de groepen 7. Dinsdag was de aftrap. In het Ruim komt een bouwtafel met lego spullen. Drie leerlingen van De Nieuwe Veste; John, Rick en Henry, komen ons iedere dinsdag en woensdag begeleiden. Belangrijke data: Donderdag 16 november - schoolfinale op De Nieuwe Veste op donderdag (18.00 - 21.00 uur) - 1 team van ons gaat door naar de regiofinale in Emmen Zaterdag 16 december - Regiofinale op het Drenthe College in Emmen (09.00 - 16.00 uur) Deelnemers moeten natuurlijk deze data vrij houden! Ouders met expertise? Misschien zijn er onder de ouders enkelen die enthousiast en meer dan geinteresseerd zijn en zelfs bereid om mee te helpen. Geef het in dat geval even door aan meester Henk. We hopen dat het een leuke en leerzame challenge zal worden.